2024 Öğretmen Atama Takvimi ve Detayları Açıklandı: 20 Bin Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in canlı yayında yaptığı açıklamayla birlikte, 2024 öğretmen atama takvimi ve ayrıntıları belli oldu. Atama sürecinde öne çıkan branş dağılımı, başvuru tarihleri ve kontenjan sayıları öğretmen adayları için merak konusu oldu.

 0  3
2024 Öğretmen Atama Takvimi ve Detayları Açıklandı: 20 Bin Öğretmen Atanacak

Başvuru Tarihleri ve Süreci

Millî Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru takvimini açıkladı. Buna göre, ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

Branş Dağılımı ve Kontenjanlar

2024 öğretmen atama sürecinde, farklı branşlara yönelik kontenjan dağılımı da belirlendi. En fazla kontenjan ayrılan beş branş şu şekilde sıralandı: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968. Bu dağılım, öğretmen adaylarının hangi alanlara yönelik atamaların daha yoğun olacağını önceden belirlemelerine olanak tanıyor.

Sözlü Sınav Detayları

Öğretmen adayları, başvurularının ardından sözlü sınav sürecine girecekler. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak ve adayların atanacakları branşa göre belirlenecek olan sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Bu süreç, atama sürecinin kritik aşamalarından biri olarak öne çıkıyor ve adayların performanslarına göre sonuçlar belirlenecek.

Bakanın Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, 20 bin öğretmenin atanacağını vurguladı. Ayrıca, en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacağını belirterek, öğretmen adaylarına ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Tekin'in açıklamaları, atama sürecine ilişkin resmi bilgilerin duyurulmasında önemli bir kaynak niteliğinde.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow